Amersfoort 2017-02-22T13:33:25+00:00

Amersfoort. Wij zijn trots op onze stad. Een stad met een rijke historie, prachtige cultuur en zoveel bezienswaardigheden. Om Amersfoort te verkennen heb je aan een dag niet genoeg. Er valt zoveel te beleven.

Historische stad

Je kan onze historische binnenstad op verschillende manieren verkennen. Te voet met een gids of met ons wandelboekje die je langs de mooiste plekjes leidt zoals Muurhuizen met zijn prachtige huizen en geveltjes, de oude stadsmuren, het 600 jaar oude klooster en de Koppelpoort die stamt uit 1425. Of beklim de Lieve Vrouwetoren en wordt na 356 treden beloond met een adembenemend uitzicht over de stad. Je kan ook de Waterlijn nemen. Die voert je door alle grachten van Amersfoort. Zo zie je de stad vanuit een hele andere kant. Wist je dat Amersfoort 500 rijks- en gemeentelijke monumenten telt?

Musea en galeries

Er zijn verschillende musea te bezoeken met een aanbod voor jong en oud, van historie tot moderne kunst. Neem een kijkje in de Kunsthal Kade, met tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur. Of breng een bezoek aan het Mondriaanhuis en maak kennis met de eigenzinnige kunstenaar. Neem een kijkje in het geboortehuis door het leven van Mondriaan, ontdek zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden. Er zijn veel expositites te bezichtigen in diverse galeries. Elke derde zondagmiddag in de maanden maart, april, mei & september, oktober, november openen kunstenaars en galeries hun deuren van 13.00 tot 17.00 uur.

Eemhaven

Voorbij de historische koppelpoort krijg je een heel ander stuk van Amersfoort te zien. Hier vind je onze vestiging aan het Eemplein, Queens Royal Bakery. We zitten naast de Kunsthal en de allermooiste bibliotheek van Nederland. Zeker de moeite waard om hier even naar binnen te lopen. Als je langs de Eemhaven loopt kom je terecht bij de Nieuwe Stad. De Nieuwe Stad is een hippe, industriële plek die continu verandert en je uitnodigt om op ontdekking te gaan; langs authentieke winkeltjes, exposities en ambachtelijke bedrijven, via hofjes en plantsoenen. Steeds iets nieuws, altijd iets dat je verrast. Er worden vaak festivals georganiseerd en je vind er leuke tentjes om te eten of om streekproducten te kopen.

Winkelen

Amersfoort is enorm veelzijdig. Ook wat winkelen betreft. De bekende merken vind je op de Langestraat en het Sint Jorisplein. Het leukste straatje van Amersfoort is de Krommestraat en mag je zeker niet overslaan. Leuke kleine boetiekjes met bijzondere producten en enorm veel leuke eettentjes. Maar er zijn nog tal van andere leuke winkeltjes zoals op de Kamp, de Utrechtsestraat of de Kortegracht.

Eten en drinken

Waar heb je zin in? Want er valt zoveel te beleven als het om eten gaat. Ontbijten, lunchen en genieten van een royale high tea doe je natuurlijk bij Queens. Je kan in het stadscentrum terecht op de Groenmarkt, of iets buiten de stadsmuren op het Eemplein. Maar er zijn genoeg andere leuke hotspots. In de Nieuwe Stad kan je terecht bij het Kroast, waar kinderen meer dan welkom zijn. Bij de Stadbrouwerij De Drie Ringen kan je Amersfoortse biertjes proeven. Tegenover Queens op de Groenmarkt, eet je de allerlekkerste pannenkoeken bij de Potsenmaeker. Tegenover het Eemplein kan je heerlijk eten uit de wereldkeuken bij Dara in een sprookjesachtige omgeving. En als je wilt eten in een sterrenrestaurant, dan zit je goed bij Blok’s.

Cultuur en uitgaan

Amersfoort heeft een prachtig theater, De Flint. Maar ook kan je voor theater terecht in De Lieve Vrouw. Hier draaien ze ook dagelijks mooie en bijzondere films. Klassieke concerten kan je bijwonen in de Sint Aegtenkapel of in de Sint Joriskerk. En op De Hof en het Lieve Vrouwenplein vind je tal van restaurantjes en cafés.

Slapen

Wil je overnachten in Amersfoort. Dat kan natuurlijk bij ons. Wij hebben een klein City Hotel midden in het uitgaanscentrum van Amersfoort met 4 kamers. Heel knus en gezellig, met gebruik van een keukentje en dakterras.

Wil je meer weten over Amersfoort? Neem dan een kijkje bij de VVV.

 

X