Amersfoort2019-01-25T13:09:46+02:00

Amersfoort

Een stad met een rijke historie, prachtige cultuur en veel bezienswaardigheden en monumenten. 

Historische stad

Je kunt onze historische binnenstad op verschillende manieren ontdekken. Wandel met een gids of met ons gratis wandelboekje langs de mooiste plekjes. Bewonder de mooie witte huizen en wandel door Muurhuizen, wandel langs de oude stadsmuren, bezoek het 600 jaar oude klooster en maak een leuke selfie bij de Koppelpoort die uit 1425 stamt!. Beklim de Lieve Vrouwetoren en word na 356 treden beloond met een adembenemend uitzicht over de stad. Of doe eens een vaartocht door de grachten van Amersfoort met de Waterlijn. Voor maar 5 euro! Zo zie je de stad vanuit een hele andere kant.

Wist je dat Amersfoort 500 rijks- en gemeentelijke monumenten telt?

Musea en galeries

Er zijn verschillende musea te bezoeken met een aanbod voor jong en oud, van historie tot moderne kunst. Neem een kijkje in de Kunsthal Kade, met tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur. Of breng een bezoek aan het Mondriaanhuis en maak kennis met de eigenzinnige kunstenaar. Neem een kijkje in het geboortehuis door het leven van Mondriaan, ontdek zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden. Er zijn veel expositites te bezichtigen in diverse galeries.

Eemhaven

Voorbij de historische Koppelpoort zie je een heel ander stuk van Amersfoort. Dit is het nieuwste deel van Amersfoort! Loop even binnen bij Kade Museum en neem een heerlijk kopje koffie bij de allermooiste bibliotheek van Nederland. Als je langs de Eemhaven loopt kom je terecht bij de Nieuwe Stad. De Nieuwe Stad is een hippe, industriële plek die continu verandert en je uitnodigt om op ontdekking te gaan. Langs authentieke winkeltjes, exposities en ambachtelijke bedrijven, via hofjes en plantsoenen. Steeds iets nieuws, altijd iets dat je verrast. Er worden vaak festivals georganiseerd en je vindt er leuke tentjes om te eten of om streekproducten te kopen. Bezoek eens ook Het Lokaal.

Winkelen

Amersfoort is enorm veelzijdig. En zeker ook wat winkelen betreft. De bekende merken vind je op de Langestraat en het Sint Jorisplein. En sinds kort hebben we een prachtig filiaal van Hudson’s Bay. Het leukste straatje van Amersfoort is de Krommestraat en die mag je zeker niet overslaan. Hier vind je leuke kleine boetiekjes met bijzondere producten en er zijn ontzettend veel leuke eettentjes. Maar er zijn nog tal van andere leuke winkelgebieden zoals de Kamp, de Utrechtsestraat of de Kortegracht.

Eten en drinken

We hebben meer dan 150 leuke restaurants in Amersfoort. Voor elk wat wils! Ontbijten, lunchen en genieten van een royale high tea doe je natuurlijk bij Queens. Maar er zijn genoeg andere leuke hotspots. In de Nieuwe Stad kan je terecht bij Kroast, waar kinderen meer dan welkom zijn. Bij de Stadbrouwerij De Drie Ringen kun je Amersfoortse biertjes proeven. Tegenover Queens op de Groenmarkt, eet je de allerlekkerste pannenkoeken bij de Potsenmaeker. Tegenover het Eemplein kan je heerlijk eten uit de wereldkeuken bij Dara in een sprookjesachtige omgeving. En als je wilt eten in een sterrenrestaurant, dan zit je goed bij de Saffraan.

Cultuur en uitgaan

Amersfoort heeft een prachtig theater, De Flint. Maar ook kun je voor theater terecht in De Lieve Vrouw. Hier draaien ze ook dagelijks mooie en bijzondere films. Klassieke concerten kan je bijwonen in de Sint Aegtenkapel of in de Sint Joriskerk. En op De Hof en het Lieve Vrouwenplein vind je tal van restaurantjes en cafés met muziek zoals Miles en Brel.

Slapen

Overnachten in Amersfoort? Dat kan natuurlijk bij ons. Wij hebben een klein City Hotel midden in het uitgaanscentrum van Amersfoort met 4 kamers. Heel knus en gezellig, met gebruik van een keukentje en dakterras. Bijzonder leuk voor jonge mensen zo tussen 20 en 45. En ontzettend prettig geprijsd!

Wil je meer weten over Amersfoort? Neem dan een kijkje bij de VVV!